SINT-KATELIJNE-WAVER


Sint-Katelijne-Waver
Onze-Lieve-Vrouw-Waver

w w w . l o k a a l . b e

Randgemeenten: | Duffel | Lier | Putte | Bonheiden | Mechelen | Rumst |

ZOEKEN Geavanceerd zoeken

Selecteer het zoeksysteem


MENU
- Hoofdpagina
- Nieuws
- Webindex
- Statistiek
- Verkiezingen
- Natuur
- Werkaanbiedingen
- Hulporganisaties
- Colofon
- Stratenplan (beta)

TIP SITES
1 - start.lokaal.be
2 - zoek.nationaal.be
3 - postcode.nationaal.be

MET DANK AAN
- TheSteamFactory
Natuur


Deze pagina moet een overzicht geven van de plekjes natuur in Sint-Katelijne-Waver, de huidige informatie is echter nog zeer beperkt. Indien u zelf over informatie beschikt en deze ter onze beschikking wil stellen dan zouden wij dat van harte appreciëren.


Natuurgebieden

Hondsbossen 19,95 ha (Natuurpunt)
De Hondsbossen (ook wel "Duivenbos") vormen een restant van het vroeg-Middeleeuwse Waverwoud dat zich uitstrekte tussen Nete en Dijle. Dit woud was een wild en moerassig niemandsland. Het bestond uit venen, beboste en open, heide-achtige stukken.
Al vroeg palmden keuterboertjes het woud in. De dorpen Sint-Katelijne Waver, Onze-Lieve-Vrouw Waver, Sint-Niklaas Waver (het huidige Putte) ontstonden.
Vlakbij het dorp Sint-Katelijne Waver bleven de Hondsbossen als woest gebied gespaard. De Boomse klei zorgt er namelijk voor een natte en onvruchtbare bodem. Daarenboven overstromen de beken in het gebied.
De vele overgangen tussen bos en opener zones vormen een paradijs voor plant en dier. Waar heidestruiken vroeger op je hand te tellen waren, nemen ze een steeds grotere oppervlakte in. ReeŽn en bosvogels komen in een hoge dichtheid voor.
Bijkomende informatie kan u bekomen bij natuurpunt afdeling Mechels rivierengebied of op de hiervoor speciaal aangemaakte site van natuurpunt kern Sint-Katelijne-Waver.
Toegankelijkheid: Vrij toegankelijk op de paden. Het dichte padennet staat er garant voor dat ook de gewone bezoeker van de natuur kan genieten.


Ter info: Door bovenaan deze pagina op de naam van een randgemeente te klikken krijg je de gegevens te zien van die gemeente. Indien u zelf over gegevens beschikt en deze wil delen met de bezoekers van sint-katelijne-waver.lokaal.be dan kan u dit melden via ons mailformulier.

Bronnen
De gegevens op deze pagina zijn samengesteld dankzij onderstaande bronnen:
(1) Natuurpunt
(2) Het Agentschap voor Natuur en Bos
Lokaal.be - Officiele websites
1 - Sint-Katelijne-Waver
2 - Milieuraad St-Katelijne-Waver
3 - Jeugdraad De Kolk
4 - OCMW Sint-Katelijne-Waver
5 - Bibliotheek St-Kat-Waver

Lokaal.be - Natuurverenigingen
1 - Kern Natuurpunt Sint-Katelijne Waver

Lokaal.be - Natuurartikels
1 - De tevredenheid over de aanwezigheid van groene ruimte (NIS)contact - lokaal.be - nationaal.be